Marketing Περιεχομένου για Μεσίτες Ακινήτων: Τι Πρέπει να Γνωρίζετε & Πώς να Ξεκινήσετε

Μάρκετινγκ Περιεχομένου για Μεσίτες

Marketing Περιεχομένου για Μεσίτες Ακινήτων: Τι Πρέπει να Γνωρίζετε & Πώς να Ξεκινήσετε

Το μάρκετινγκ περιεχομένου είναι ένα βασικό εργαλείο για κάθε μεσίτη ακινήτων. Σας βοηθά να καθιερωθείτε ως πρωτοπόρος στον κλάδο και παρέχει στους δυνητικούς πελάτες πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες σας. Αλλά το μάρκετινγκ περιεχομένου είναι κάτι περισσότερο από την απλή δημιουργία άρθρων, βίντεο ή άλλου υλικού.

Αφορά τη δημιουργία περιεχομένου που θα έχει απήχηση στο κοινό-στόχο σας και θα δημιουργήσει leads. Αυτός άλλωστε δεν είναι ο στόχος σας; Να αποκτήσετε περισσότερους πελάτες! Δείτε λοιπόν πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να έχετε εξαιρετικά αποτελέσματα για το μεσιτικό γραφείο σας.

Επικεντρωθείτε στο κοινό σας

Το πιο σημαντικό μέρος του μάρκετινγκ περιεχομένου είναι να κατανοήσετε ποιο είναι το κοινό-στόχος σας και ποιες είναι οι ανάγκες του. Ένας καλός τρόπος για να το καταλάβετε αυτό είναι να δημιουργήσετε marketing personas, δηλαδή λεπτομερή προφίλ των τύπων ανθρώπων τους οποίους θα θέλατε να στοχεύσετε με το περιεχόμενό σας. Αυτά τα προφίλ θα πρέπει να περιλαμβάνουν πληροφορίες όπως την ηλικία, το επαγγελματικό υπόβαθρο, τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες που μπορεί να καλύψει το περιεχόμενό σας.

Κρατήστε το σχετικό

Αφού προσδιορίσετε την ιδανική πελατειακή σας βάση, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να δημιουργείτε περιεχόμενο προσαρμοσμένο ειδικά σε αυτούς. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγετε γενικά θέματα που δεν σχετίζονται άμεσα με τις υπηρεσίες ή τον κλάδο σας και, αντίθετα, να εστιάζετε σε θέματα που θα απευθύνονται άμεσα στο κοινό-στόχο σας.

Κάντε εικόνα στο μυαλό σας τους ιδανικούς πελάτες σας και δημιουργήστε περιεχόμενο με όλα αυτά που θα θέλατε να τους πείτε αν τους είχατε απέναντι σας έτοιμους να σας ακούσουν και να σας ρωτήσουν. Σκεφτείτε ποιες ερωτήσεις μπορεί να έχουν και, στη συνέχεια, δώστε χρήσιμες απαντήσεις με τη μορφή αναρτήσεων στο ιστολόγιο ή βίντεο.

Για παράδειγμα ενδιαφέρονται για τα έγγραφα που πρέπει να συγκεντρώσουν για την αγοροπωλησία του ακινήτου; Τους ενδιαφέρει να μάθουν με ποια κριτήρια θα επιλέξουν το ιδανικό σπίτι για αγορά; Γιατί να μην είστε εσείς που θα τους δώσετε ικανοποιητικές απαντήσεις με ένα βίντεο ή ένα άρθρο στο blog σας;

Δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου

Όταν πρόκειται για μάρκετινγκ περιεχομένου, η ποιότητα υπερτερεί της ποσότητας. Οφείλετε να δημιουργήσετε περιεχόμενο υψηλής ποιότητας που να βρίσκει απήχηση στο κοινό-στόχο σας και να το ωθεί να αναλάβει δράση.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ερευνάτε τα θέματα πριν γράψετε, να παρέχετε πολύτιμες πληροφορίες για τον κλάδο σας και να βεβαιώνεστε ότι το περιεχόμενό σας είναι καλογραμμένο και ευανάγνωστο. Η επένδυση σε επαγγελματικά γραμμένα κείμενα από μια ειδικευμένη εταιρεία marketing θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι οι αναρτήσεις σας στο ιστολόγιό σας είναι υψηλής ποιότητας.

 

Αποτελεσματική χρήση οπτικών μέσων

Τα οπτικά μέσα (visual content) είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αιχμαλωτίσετε το ενδιαφέρον και να βεβαιωθείτε ότι οι άνθρωποι δίνουν προσοχή όταν συναντούν για πρώτη φορά τον ιστότοπο σας. Φωτογραφίες, βίντεο, infographics – όλα αυτά έχουν τη δύναμη να εμπλέξουν τους αναγνώστες με το περιεχόμενο σας με τρόπο που δεν μπορούν να κάνουν οι λέξεις από μόνες τους.

Όταν χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά, τα οπτικά μέσα μπορούν να αποτελέσουν ισχυρά εργαλεία για κερδίσετε την προσοχή και για να ενδιαφερθούν οι υποψήφιοι πελάτες για όσα έχετε να πείτε.

Αξιοποίηση στρατηγικών SEO

Το SEO σημαίνει Search Engine Optimization (βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης) και είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες όταν θέλετε να  έρθετε σε επαφή στο διαδίκτυο με πιθανούς πελάτες σας. Το SEO περιλαμβάνει τη βελτιστοποίηση ορισμένων στοιχείων στον ιστότοπό σας, όπως οι τίτλοι, οι περιγραφές, οι λέξεις-κλειδιά, οι τίτλοι, οι εικόνες κ.λπ. ώστε οι μηχανές αναζήτησης να τον βρίσκουν και να τον ευρετηριάζουν εύκολα όταν κάποιος αναζητά σχετικούς όρους ή φράσεις στο διαδίκτυο.

Η συνεργασία με μια εταιρεία που έχει εμπειρία στο SEO θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι θα είναι σε θέση να σας βρουν στο διαδίκτυο, όταν αναζητούν σχετικές με τις υπηρεσίες σας φράσεις, χωρίς να επενδύετε μεγάλα ποσά στη διαφήμιση επί πληρωμή.

Διαμοιρασμός του περιεχομένου σας

Μόλις δημιουργήσετε το περιεχόμενό σας, ήρθε η ώρα να το μοιραστείτε! Οι πλατφόρμες των social media όπως το Facebook και το Instagram είναι ιδανικά μέρη για να ξεκινήσετε. Αν έχετε δικό σας website, σκεφτείτε να μοιραστείτε τις αναρτήσεις σας και εκεί. Μπορείτε επίσης να απευθυνθείτε απευθείας μέσω email ή γραπτού μηνύματος, αν έχετε επαφές που μπορεί να ενδιαφέρονται να διαβάσουν την ανάρτησή σας ή να παρακολουθήσουν το βίντεό σας.

Μην ξεχνάτε ούτε τα ενημερωτικά sites της περιοχής σας: μπορεί να είναι πρόθυμα να παρουσιάσουν τη δουλειά σας, αφού αυτά και εσείς απευθύνεστε στους ίδιους πελάτες!

Μέτρηση των αποτελεσμάτων σας 

Το marketing περιεχομένου δεν είναι μια εργασία τύπου “one-and-done”. Πρέπει να μετράτε τα αποτελέσματα σας με την πάροδο του χρόνου, ώστε να μπορείτε να προσαρμόζεστε ανάλογα. Κοιτάξτε πράγματα όπως τα κλικ που κερδίζετε, τις προβολές και τα σχόλια που έχετε, κ.λπ. Χρησιμοποιήστε αυτές τις πληροφορίες για να καθορίσετε τι λειτουργεί καλύτερα για το κοινό σας και τι όχι. Αυτό θα σας βοηθήσει να προσαρμόσετε τα μελλοντικά κομμάτια περιεχομένου που θα δημιουργήσετε, ώστε να είναι πιο αποτελεσματικά.

 

Τώρα που γνωρίζετε, τι θα επιλέξετε;

Το μάρκετινγκ περιεχομένου είναι ένα βασικό εργαλείο για κάθε μεσίτη που θέλει να προσεγγίσει το κοινό-στόχο του και να δημιουργήσει leads μέσω του ιστότοπου του. Η δημιουργία περιεχομένου υψηλής ποιότητας προσαρμοσμένου ειδικά στην αγορά-στόχο σας είναι απαραίτητη αν θέλετε οι άνθρωποι να ασχοληθούν με αυτό. Η αξιοποίηση των οπτικών μέσων και των στρατηγικών SEO θα βοηθήσει στην περαιτέρω εμπλοκή του κοινού με αυτό. Χρησιμοποιώντας τις παραπάνω συμβουλές είναι βέβαιο ότι θα δείτε πολύ καλά αποτελέσματα.

Αν -από την άλλη πλευρά- ο χρόνος σας που έχετε στη διάθεση σας για να κάνετε τα παραπάνω είναι περιορισμένος, μπορείτε να απευθυνθείτε σε ένα agency που ειδικεύεται στο real estate marketing. Σε αυτή τη περίπτωση γιατί να μην επικοινωνήσετε μαζί μας;

Η Bizz ειδικεύεται στο marketing των μεσιτικών γραφείων. Έχουμε πολλές επιτυχημένες συνεργασίες και case studies στο portfolio μας. Το κυριότερο είναι πως έχουμε την τεχνογνωσία να φέρουμε εξαιρετικά αποτελέσματα και για εσάς.

Θέλετε να έχουμε μια συνάντηση γνωριμίας; Καλέστε μας στο 210 300 4448 ή στείλτε μας μήνυμα στο info@bizz.gr.