Η Δημιουργία Blog Φέρνει Κέρδος στην Επιχείρηση σου!

Τα οφέςλη από τη δημιουργία blog

Η Δημιουργία Blog Φέρνει Κέρδος στην Επιχείρηση σου!

Εάν έχεις μια προσωπική επιχείρηση και εργάζεσαι ως κομμωτής, μηχανικός ή έχεις μια μικρή τουριστική μονάδα, η ιδέα της δημιουργίας blog μπορεί να είναι άγνωστη και τρομακτική. Ίσως θεωρείς ότι το blog (μπλογκ) δεν ταιριάζει στην ειδικότητά σου ή ότι δεν σου αρέσει να γράφεις, οπότε δεν έχει λόγο ύπαρξης. Είμαστε σίγουροι πως μόλις καταλάβεις πόσο μπορεί να σε βοηθήσει να προσελκύσεις νέους πελάτες και να διατηρήσεις τους υπάρχοντες θα αλλάξεις γνώμη.

Θα σε βοηθούσε εάν σου λέγαμε ότι μια μελέτη διαπίστωσε ότι 6 στους 10 ανθρώπους διαβάζουν blogs στο internet;

Τι Είναι Ένα Business Blog;

Ένα μπλογκ είναι απλά μια συλλογή από άρθρα που εμφανίζονται στο website σου. Παρόλο που τα άρθρα μπορούν να γραφτούν για οποιοδήποτε θέμα, για να έχεις κέρδος από την δημιουργία μπλογκ πρέπει να αναφέρονται σε πτυχές της δραστηριότητας σου.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να γράφεις αναρτήσεις στο μπλογκ που παρέχουν λεπτομερέστερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα που πουλάς. Μην αρκείσαι σε όσες διατίθενται στις περιγραφές των προϊόντων σου. Περιέλαβε πληροφορίες που ο πελάτης δεν θα μπορέσει να βρει πουθενά αλλού. Για παράδειγμα δώσε οδηγίες για την καλύτερη χρήση των προϊόντων ή των υπηρεσιών σου. Πες του όσα θα ήθελες να του πεις αν τον είχες μπροστά σου και προσπαθούσες να τον πείσεις να αγοράσει από εσένα.

Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πως ένα προσεγμένο blog βοηθά πολύ στην προβολή και προώθηση κάθε επιχείρησης.

Η Δημιουργία Blog Μπορεί να Φέρει Κέρδος

Αποτελεσματικότερο SEO

Ένα website δεν είναι αρκετό για να μπορέσουν οι επισκέπτες του internet να σε βρουν με όλη την online χαώδη ακαταστασία που επικρατεί. Έχοντας μια στρατηγική online marketing είναι απαραίτητο να διαθέτεις ένα καλοδουλεμένο blog για να προσελκύσεις νέους επισκέπτες στην ιστοσελίδα σου, αυξάνοντας έτσι τις πωλήσεις σου.

Για να έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα από το SEO, θα πρέπει να ενημερώνεις το website σου με νέο περιεχόμενο σε τακτική βάση. Με αυτόν τον τρόπο, όταν τα ρομπότ της Google το αξιολογούν, θα το ωθήσουν στην κορυφή μεταξύ των οργανικών αποτελεσμάτων αναζήτησης (μη πληρωμένων) της Google. Κατά κανόνα, εάν το website σου δεν εμφανίζεται στα πρώτα αποτελέσματα της Google, είναι πιθανό ότι δεν θα έχεις μεγάλη επισκεψιμότητα.

Για να βοηθήσεις τη Google να αναδείξει το website σου, πρέπει να συμπεριλάβεις σχετικές λέξεις-κλειδιά (keywords) στο περιεχόμενό και δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να το κάνεις αυτό από το blog σου. Έρευνες έδειξαν ότι τα websites που έχουν ένα μπλογκ έχουν 43% περισσότερες καταχωρημένες σελίδες στη Google, από αυτά που δεν το διαθέτουν!

Κάνε μια αναζήτηση στο Google Ads για να βρεις λέξεις-κλειδιά που μπορεί να ψάχνει το κοινό σου και να επικεντρώσεις το περιεχόμενο σου γύρω από αυτές.

Εάν η επιχείρησή σου έχει τοπική παρουσία, εξέτασε το ενδεχόμενο να προσθέσεις λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη τοποθεσία (εστιατόριο Σίφνος ή κοσμηματοπωλείο Βόλος) για να κερδίσεις περισσότερη σχετική κίνηση.

Γίνε μια Αυθεντία στον Τομέα σου

Η αλήθεια είναι ότι ανεξάρτητα από το σε ποιο κλάδο δραστηριότητας βρίσκεσαι, σίγουρα έχεις ανταγωνιστές. Ένας βασικός τρόπος για να ξεχωρίσεις τον εαυτό σου από αυτούς και να κερδίσεις την εμπιστοσύνη των πελάτες σου, είναι να γίνεις μια αυθεντία στον τομέα σου.

Σκέψου αυτούς τους ανθρώπους:

• Ο Σπύρος Σούλης σε ότι έχει να κάνει με το σπίτι
• Ο Άκης Πετρετζίκης στη μαγειρική
• η Βάλια και η Ελίνα του Ftiaxto.gr στη χειροτεχνία

Παρόλο που οι άνθρωποι μπορούν να αγοράσουν από οπουδήποτε, είναι πιο πιθανό να ακούσουν τις συμβουλές ενός ειδικού ή μιας αυθεντίας στον τομέα τους.

Η δημιουργία blog στο website σου δίνει την ευκαιρία να εκπαιδεύσεις τους πελάτες σου, κάνοντάς τους να αισθάνονται σίγουροι ότι εσύ είσαι η αυθεντία στον τομέα σου. Μόλις δημιουργήσεις μια σχέση που βασίζεται στην εμπιστοσύνη και την αφοσίωση, μπορείς να προωθήσεις τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μέσω του μπλογκ και οι πελάτες θα ακούσουν τις συστάσεις σου.

Δημιουργία Blog με Κέρδος

Στην Bizz η δημιουργία ενός καλοδουλεμένου blog αποτελεί βασική προτεραιότητα της στρατηγικής που εφαρμόζουμε για τους πελάτες μας. Τα επιτυχημένα αποτελέσματα στο SEO που έχουμε να δείξουμε, βασίζονται κυρίως στην μεθοδική δουλειά που κάνουμε ως ομάδα στα blogs τους.

Οι SEO experts, marketers, κειμενογράφοι και web developers της Bizz εργαζόμαστε συνεχώς με σκοπό να δούμε το website του κάθε πελάτη μας να κερδίζει την θέση του στην πρώτη σελίδα της Google.

Αν θέλεις και εσύ να ωφεληθείς από την εμπειρία μας και τρόπο εργασίας μας, μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 448.