4 Λιγότερο Γνωστά SEO Tips που Αξίζει να Προσέξετε

SEO Tips για καλύτερα οργανικά αποτελέσματα

4 Λιγότερο Γνωστά SEO Tips που Αξίζει να Προσέξετε

Πλέον οι περισσότεροι επιχειρηματίες που έχουν ένα website, είναι εξοικειωμένοι με τις δημοφιλείς πρακτικές SEO για την παραγωγή περιεχόμενου με λέξεις-κλειδιά, τη δημιουργία backlinks και το blogging. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές ακόμα επιτυχημένες πρακτικές SEO που δεν παίρνουν την προσοχή που τους αξίζει.

Ακολουθούν 4 ακαταμάχητα SEO tips που είναι εύκολο να εφαρμόσετε ακόμα και αν δεν εργάζεστε σε μια εταιρεία SEO ή δεν είστε ειδικός του digital marketing.

Δημιουργήστε μια σελίδα με συχνές ερωτήσεις (faq)

Όλοι έχουν ερωτήσεις σχετικά με την επιχείρησή σας ή τον κλάδο στον οποίο βρίσκεστε. Πιο συχνά από ποτέ, οι άνθρωποι πληκτρολογούν αυτές τις ερωτήσεις στη γραμμή αναζήτησης της Google. Εάν κάποιος αναζητά πληροφορίες σχετικά με μια εταιρεία ενοικίασης σκαλωσιών, αντί να αναζητά απλώς τη λέξη-κλειδίσκαλωσιές“, τείνει να αναζητήσει “ποια η τιμή της σκαλωσιάς;” ή “άδεια μικρής κλίμακας για σκαλωσιές

Λοιπόν, γιατί να μην δημιουργήσετε μια σελίδα με Συχνές Ερωτήσεις (FAQ);

Θα σας δώσει την ευκαιρία να απαντήσετε απευθείας στις πιο συχνές ερωτήσεις στον ιστότοπό σας. Είναι επίσης ένας φανταστικός τρόπος για να στοχεύσετε long tail keywords. Για να δημιουργήσετε το σχετικό περιεχόμενο, κάντε κάποια έρευνα σχετικά με τις συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τον κλάδο σας για να ξεκινήσετε.

Ακολουθεί μια ακόμα συμβουλή: μην αρκείστε μόνο στην απάντηση που έχετε για κάθε ερώτηση στη σελίδα με τις FAQ. Γράψτε στη συνέχεια ένα άρθρο στο blog για κάθε μια ερώτηση που να δίνει μια περιεκτική και λεπτομερή απάντηση. Τέλος δημιουργήστε συνδέσμους από τις ερωτήσεις προς τα συγκεκριμένα blog posts.

Όσο πιο ποιοτικό και χρήσιμο περιεχόμενο στον ιστότοπό σας, τόσο το καλύτερο!

Γράψτε περιεχόμενο για τους ανθρώπους – όχι για τους υπολογιστές!

Φαίνεται ότι υπάρχει ένα νέο update στον αλγόριθμο της Google κάθε μήνα. Ανεξάρτητα από το όνομα του, οι άνθρωποι φαίνονται πάντα να ανησυχούν για τις αλλαγές που φέρνουν. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις λεπτομέρειες των updates και να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας θα είναι πάντα ανιχνεύσιμος από τα bot της Google.

Αλλά είναι εξίσου σημαντικό να θυμάστε ότι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες SEO είναι ο τρόπος με τον οποίο οι πραγματικοί χρήστες αλληλεπιδρούν με τον ιστότοπό σας. Ο χρόνος που αφιερώνουν σε αυτόν, οι σελίδες ανά επίσκεψη και το ποσοστό εγκατάλειψης είναι μερικά πολύ σημαντικά ποιοτικά στοιχεία των analytics. Επομένως, μην το παρακάνετε προσπαθώντας να βελτιστοποιήσετε το website σας , γιατί καμία από τις αράχνες της Google δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει το προϊόν σας.

Δημιουργήστε το περιεχόμενό σας με τρόπο που να προσκαλεί τον χρήστη να παραμείνει στον ιστότοπό σας περισσότερο και να επισκέπτεται περισσότερες σελίδες. Μην κάνετε υπερβολική χρήση των keywords με τρόπο που να είναι κουραστικός. Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να επισκεφτεί τον ιστότοπό σας και να πατήσει αμέσως το κουμπί που θα τον βγάλει από αυτό.

 

SEO Tips από τη Bizz

Κάντε τον ιστότοπό σας φιλικό προς κινητά

Δεν είναι μυστικό ότι ο αριθμός των ατόμων που χρησιμοποιούν smartphones και tablet για αναζήτηση στον internet αυξάνεται, αλλά ξέρατε ότι οι αναζητήσεις από κινητές συσκευές κυριαρχούν στην πραγματικότητα στο Διαδίκτυο; Υπάρχουν αναφορές ότι το 75,4% της διαδικτυακής κίνησης προέρχεται από φορητές συσκευές. Έτσι, εάν το website σας δεν είναι φιλικό προς κινητά, μπορεί να χάσετε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι επισκεψιμότητας.

Για όσους από εσάς δεν το γνωρίζετε, ένας ιστότοπος φιλικός προς κινητά είναι αυτός που εμφανίζει τη σελίδα σας σωστά σε μια κινητή συσκευή, σε κλίμακα ώστε να ταιριάζει σε οποιοδήποτε μέγεθος οθόνης. Εάν ο ιστότοπός σας δεν είναι φιλικός προς κινητά, ολόκληρη η αρχική σας σελίδα θα προσπαθήσει να χωρέσει στην οθόνη ενός κινητού τηλεφώνου 5 ή 6 ιντσών το πολύ.  Αυτό θα έκανε αδύνατο για τον χρήστη να μπορέσει να τον διαβάσει..

Η δημιουργία ενός website φιλικού προς κινητές συσκευές δεν αποτελεί πλέον πολυτέλεια – είναι αναγκαιότητα!

Βελτιστοποίηση λέξεων-κλειδιών για τοπικές αναζητήσεις

Γνωρίζατε ότι το 97% των ανθρώπων αναζητούν στο internet τοπικές επιχειρήσεις στην πόλη τους; Οι τοπικές αναζητήσεις αυξάνονται δραματικά. Οι χρήστες δεν αναζητούν πια “μεσιτικό γραφείο“. Ψάχνουν για «μεσιτικό γραφείο στην Αθήνα», συγκρίνοντας ανταγωνιστές και διαβάζοντας online κριτικές. Εάν η επιχείρηση σας είναι τοπική και παρέχει υπηρεσίες μόνο σε μία περιοχή, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να έχετε πολλές λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με αυτή την περιοχή στον ιστότοπό σας.

Είναι εξίσου σημαντικό για μεγαλύτερες εταιρείες που έχουν δραστηριότητα σε πολλές περιοχές να εφαρμόσουν βελτιστοποίηση των keywords για τις τοπικές αναζητήσεις. Εάν έχετε μια επιχείρηση που βρίσκεται σε επτά διαφορετικές περιοχές, θα πρέπει να έχετε μια μοναδική σελίδα προορισμού στον ιστότοπό σας για κάθε περιοχή στην οποία έχετε δραστηριότητα. Προσαρμόστε αυτές τις σελίδες με πληροφορίες που ενδιαφέρουν τους κατοίκους κάθε περιοχής. Βάλτε το όνομα της πόλης στον τίτλο και την μετα-περιγραφή και βεβαιωθείτε ότι έχετε μια καταχώρηση στους χάρτες της Google για να αυξήσετε την οργανική σας κατάταξη στις τοπικές αναζητήσεις.

Επικοινωνήστε με Bizz

Βρήκατε χρήσιμα τα SEO tips που αναφέραμε παραπάνω;

Στη Bizz, συνεργαζόμαστε με πολλούς διαφορετικούς πελάτες για να βελτιώσουμε το SEO τους και να αυξήσουμε την οργανική επισκεψιμότητα τους. Ενδιαφέρεστε να αυξήσετε την κατάταξη του website σας στις μηχανές αναζήτησης; Θα θέλαμε να σας βοηθήσουμε να αναπτύξετε μια στρατηγική SEO που θα βελτιώσει και θα βελτιστοποιήσει το περιεχόμενό σας – επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να ξεκινήσετε.

Bizz – Marketing Agency, Τ: 210 300 4448, www.bizz.gr