5 Λόγοι για να Επενδύσετε στα Social Media

Επένδυση στα social media

5 Λόγοι για να Επενδύσετε στα Social Media

Υπάρχει μια σημαντική ερώτηση που κάθε επιχείρηση πρέπει να απαντήσει:  Με ποιο στρατηγικό στόχο χειριζόμαστε τα social media;

Αναρωτιέστε τι σημαίνει αυτό; Ίσως είναι η πρώτη φορά που ακούτε κάτι τέτοιο. Πολλοί επιχειρηματίες ζητούν από την εταιρεία marketing που συνεργάζονται να τους βοηθήσει να κάνουν social media, εννοώντας διαφήμιση στο facebook ή στο instagramm. Με ποιο σκοπό όμως; Τι θέλουν να πετύχουν; Η εμπειρία έχει δείξει ότι οι περισσότεροι δεν έχουν κατά νου τίποτα διαφορετικό από μια γενική ιδέα όπως να «μας βλέπουν περισσότεροι» ή «να πουλάμε περισσότερο».

Αν όμως θέλετε να έχετε συγκεκριμένα αποτελέσματα από τη στρατηγική των social media που θα ακολουθήσετε, πρέπει να ξέρετε εκ των προτέρων τι μπορούν να προσφέρουν στην επιχείρηση σας. 

Υπάρχουν πραγματικά πέντε ουσιαστικοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα social media.

#1. Δικτύωση

Τα social media μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος δικτύωσης στο internet. Ανάπτυξη σχέσεων, γνωριμία με ανθρώπους, ανταλλαγή πληροφοριών – τα ίδια πράγματα που κάνετε πρόσωπο με πρόσωπο για να δικτυωθείτε, μπορείτε επίσης να κάνετε online. Και μαντέψτε τι! Δεν χρειάζεται να επενδύσετε χρόνο σε εξωτερικά ραντεβού ή πολύωρες μετακινήσεις λείποντας από το γραφείο σας. Είναι λοιπόν ένας αποτελεσματικός τρόπος για να δικτυωθείτε με πιθανούς πελάτες ή ανθρώπους επιρροής εύκολα.

#2. Προώθηση Περιεχομένου

Πιθανότατα επενδύετε χρόνο και κόπο στο να αναπτύσσετε χρήσιμο περιεχόμενο. Θέλετε μέσω αυτού να εκπαιδεύετε τους πελάτες σας σε σχέση με αυτό που κάνετε και το όφελος που θα έχουν από εσάς.

Αλλά πώς προωθείτε το περιεχόμενο σας; Πώς το φέρνετε σε επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερους (πιθανούς) πελάτες; Τα social media είναι μάλλον ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνουμε αυτό. Μάλιστα αν δώσουμε την πληροφορία στον κόσμο με τρόπο που δεν μοιάζει με σκληρή πώληση (hard selling), μπορούμε να προσδοκούμε καλύτερα αποτελέσματα.

Θέλετε Βοήθεια με το Social Media Marketing της Επιχείρησης σας;


#3. Βελτιστοποίηση για τις Μηχανές Αναζήτησης  (SEO)

Μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστό, αλλά η προώθηση περιεχομένου μέσω των socialmedia μπορεί πραγματικά να βοηθήσει σε καλύτερα οργανικά αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης. Όταν μοιράζετε το περιεχόμενό σας στα  social media και οι άνθρωποι το διαβάζουν και το μοιράζονται με άλλους, τότε η μηχανή αναζήτησης το λαμβάνει υπόψη της αυτό καθώς ταξινομεί τα δωρεάν αποτελέσματα της.
Είναι αλήθεια ότι τα links από τα social media δεν είναι do-follow για την Google. Αλλά έρευνες και πειράματα που έχουν γίνει, έδειξαν πώς συνεισφέρουν θετικά στο λεγόμενο link building κάθε off page στρατηγικής SEO.

#4. Έρευνα

Οι τάσεις και οι επιθυμίες του κοινού σας αλλάζουν συνεχώς. Πόσο έτοιμοι είστε να παρακολουθείτε και να κατανοείτε αυτές τις αλλαγές; Λοιπόν, τα social media είναι ένας τρόπος χαμηλού κόστους και κόπου, για να παρακολουθείτε τι συμβαίνει με το κοινό-στόχο σας. Ακολουθήστε τους λογαριασμούς πελατών, προμηθευτών ακόμα και ανταγωνιστών. Θα καταλάβετε καλύτερα προς τα πού κινούνται οι τάσεις της αγοράς, χωρίς να κάνετε υποθέσεις ή επιλογές που κοστίζουν.

#5. Εύρεση  Προσωπικού

Υπάρχει ένας πόλεμος σε κάθε αγορά για το ποια επιχείρηση θα προσλάβει τους πιο ικανούς και ταλαντούχους εργαζόμενους. Πώς θα είστε εσείς αυτοί που θα κερδίσουν την υπογραφή τους;

Τα social media είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι αναζητούν θέσεις εργασίας. Ειδικά το LinkedIn έχει αναδειχθεί στο νούμερο 1 online σημείο συνάντησης υποψήφιων εργοδοτών και εργαζομένων. Δεν είναι ότι περιέχει μόνο αγγελίες.  Στο LinkedIn μπορείτε να βρείτε τις περισσότερες πληροφορίες που θα χρειαστείτε για να αποφασίσετε αν ένας υποψήφιος εργαζόμενος έχει τα στοιχεία που ψάχνετε.

Social Media: Με ή Χωρίς Στρατηγική;

Από όσα προηγήθηκαν είναι φανερό πως το social media marketing είναι ένα χρήσιμο εργαλείο marketing για κάθε επιχείρηση. Το ζητούμενο δεν είναι αν μπορεί να σας βοηθήσει, γιατί αποδεδειγμένα μπορεί. Το ζητούμενο είναι πώς εσείς θα το χρησιμοποιήσετε με τρόπο που θα είναι αποδοτικός.

Στη Bizz βοηθάμε επιχειρήσεις που θέλουν να αναπτυχθούν, να μάθουν να χρησιμοποιούν τα social media με κερδοφόρο τρόπο. Για να το πετύχουν, πρώτα από όλα αποφασίζουμε μαζί ρεαλιστικούς στόχους και τακτικές  επίτευξης τους.

Θέλετε να δημιουργήσουμε από κοινού τη δική σας ιστορία επιτυχίας ; Αν ναι καλέστε μας στο 210 300448 για να γνωριστούμε!