Είστε Γιατρός; 4 Λόγοι για να Πείτε «Ναι» στο Ιατρικό Marketing.

ιατρικό μάρκετινγκ

Είστε Γιατρός; 4 Λόγοι για να Πείτε «Ναι» στο Ιατρικό Marketing.

Ως γιατρός, έχετε αρκετές έγνοιες, κυρίως ως προς το να δώσετε στους ασθενείς σας την καλύτερη δυνατή φροντίδα. Εξάλλου, πώς μπορεί ένας πραγματικά αφοσιωμένος γιατρός να σπαταλάει ώρες ατελείωτες στις μηχανές αναζήτησης και στα κοινωνικά δίκτυα; Ή πώς θα μπορούσε να ασχοληθεί με την προσέλκυση ασθενών μέσα από το ψηφιακό ιατρικό μάρκετινγκ;

Ίσως είστε μάλιστα από εκείνους που το internet τους φαίνεται δύσκολο και απρόσιτο, όταν πρόκειται για εργαλεία και εφαρμογές marketing. Προτιμάτε περισσότερο την αναζήτηση πηγών και ερευνών για να ενημερωθείτε για ιατρικά θέματα. Ωστόσο, με τον κόσμο να αλλάζει συνεχώς, είναι σημαντικό να μπορείτε να αυξάνετε τη φήμη σας  και το ιατρείο σας να έχει πολλούς ασθενείς.

Εδώ, στην Bizz.gr, καταλαβαίνουμε τον πονοκέφαλο που μπορεί να σας δημιουργεί έστω και η σκέψη να ξεκινήσετε στρατηγικές digital marketing. Για αυτό είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε τη σημασία του ιατρικού marketing και να να δείτε πως μπορείτε να αποφασίσετε την εταιρεία marketing που θα συνεργαστείτε..

Ο βασικός λόγος για να πείτε «Ναι» στο ιατρικό marketing

Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους για να εισέλθετε ως γιατρός στο ψηφιακό μάρκετινγκ είναι επειδή το όνομά σας είναι ήδη εκεί έξω. Η αναγνώριση και η παρουσία του ονόματος είναι ανεκτίμητη στη σημερινή αγορά. Αν λοιπόν δεν διαχειριστείτε εσείς την φήμη και την επωνυμία σας, αφήνετε να το κάνουν άλλοι των οποίων τις προθέσεις δεν ξέρετε.

Οι γιατροί, λόγω τον περιορισμών που έχουν, απλώς δεν μπορούν να προσεγγίσουν πιθανούς ασθενείς μέσω παραδοσιακών εντύπων ή τηλεοπτικών διαφημίσεων με τον τρόπο που γινόταν παλαιότερα.

Σήμερα, όταν ένα άτομο αποφασίζει ότι πρέπει να δει έναν νέο γιατρό ή ειδικό, είτε μπαίνει στο Διαδίκτυο είτε ρωτά τους φίλους του είτε φυσικά ζητά τη συμβουλή των τόσων ομάδων με συγκεκριμένο περιεχόμενο που υπάρχουν στο Facebook. Εάν χρησιμοποιήσετε σωστά το digital marketing, θα είστε σε θέση να αυξήσετε τον αριθμό των δυνητικών ασθενών σας, αλλά και θα ενισχύσετε τη φήμη που μπορεί να έχετε δημιουργήσει και την οποία ήδη κάποιοι εκτιμούν, γι’ αυτό και σας προτείνουν.

Ας δούμε όμως πιο λεπτομερώς πώς λειτουργεί σήμερα το digital marketing ακόμη και για τους γιατρούς.

Οι δυνητικοί σας ασθενείς σας ψάχνουν στο Διαδίκτυο

Λογικά, η ισχυρότερη ψηφιακή παρουσία θα σας συνδέσει καλύτερα με ασθενείς που αναζητούν μέσω internet υγειονομική περίθαλψη, αλλά μπορούμε να σας βοηθήσουμε να προσεγγίσετε αυτούς τους ασθενείς με πιο ουσιαστικό τρόπο. Φανταστείτε ότι δημιουργείτε μια τηλεοπτική διαφήμιση που όχι μόνο μεταδίδει ένα μήνυμα σχετικά με τις υπηρεσίες σας, αλλά στοχεύει και σε άτομα με συγκεκριμένες απαιτήσεις, παρέχοντας διαφορετικές πληροφορίες σε κάθε τηλεθεατή. Με το ιατρικό μάρκετινγκ, μπορείτε να  να στοχεύσετε απευθείας συγκεκριμένους πελάτες με πληροφορίες που θα τους ωφελήσουν.

Είτε αυτό θα γίνει με τη μορφή του SEO (βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης) είτε SEM (μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης), μπορείτε να σχεδιάσετε το ψηφιακό σας περιεχόμενο έτσι ώστε να φτάνει ακριβώς στους ανθρώπους που θα ωφεληθούν από την ανάγνωσή του. Η ικανότητα στόχευσης του μάρκετινγκ σήμερα είναι ανεκτίμητη στη μείωση του κόστους ανά απόκτηση ασθενή.

Με τον ίδιο τρόπο που μπορείτε να στοχεύσετε την ιατρική σας στρατηγική digital marketing για να προσεγγίσετε το κατάλληλο κοινό, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε το SEO σας, ώστε να είναι ευκολότερο για τους ασθενείς να σας βρουν. Οι υποψήφιοι ασθενείς συνήθως δεν πάνε ούτε καν στη δεύτερη σελίδα των αποτελεσμάτων του Google. Επομένως μπορείτε να σχεδιάσετε το περιεχόμενό σας ώστε να εμφανίζεται αρκετά ψηλά στη λίστα της πρώτης σελίδας που θα εμφανιστεί μόλις κλικάρουν το κουμπί «Αναζήτηση».

Στην αυξανόμενη ψηφιακή αγορά, το SEO δεν είναι πλέον πολυτέλεια· είναι αναγκαιότητα. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε πώς το SEO μπορεί να βελτιώσει την επιχείρησή σας και πώς να το χρησιμοποιήσετε όσο το δυνατόν πιο οικονομικά. Ίσως το πιο ευχάριστο νέο για έναν γιατρό που χρησιμοποιεί ψηφιακό μάρκετινγκ είναι ότι είναι απίστευτα εύκολο να το παρακολουθήσει, γεγονός το οποίο επίσης σημαίνει ότι θα γνωρίζετε ποιες πληροφορίες φτάνουν στους ασθενείς και ποιες όχι καθώς και σε ποιες στρατηγικές αξίζει να επενδύσετε και ποιες στρατηγικές πρέπει να απορριφθούν.

Στην εποχή των τηλεοπτικών και έντυπων διαφημίσεων, ο μόνος πραγματικός τρόπος για να παρακολουθήσετε την επιτυχία τους ήταν μέσω γενικών τάσεων στην επιχείρησή σας. Με το ιατρικό marketing σήμερα, ωστόσο, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να δείτε τα ψηφιακά αποτυπώματα που άφησαν οι δυνητικοί ασθενείς σας για να γνωρίζετε ποιο περιεχόμενο βλέπουν (και τελικά τους οδηγεί να επισκεφτούν το ιατρείο σας), ώστε να μπορείτε να σχεδιάσετε μελλοντικές τακτικές μάρκετινγκ για την αξιοποίηση των ευκαιριών. Στο παρελθόν, η έγκυρη συλλογή δεδομένων μάρκετινγκ ήταν εξαιρετικά δύσκολη, αλλά η ψηφιακή τεχνολογία μάς παρέχει μια πολύ πιο σαφή εικόνα των τάσεων χωρίς καμία ενόχληση στους πιθανούς ασθενείς σας.

Για εκείνους τους δυνητικούς ασθενείς που βασίζονται στους φίλους τους για να επισκεφθούν έναν γιατρό, το ιατρικό μάρκετινγκ μπορεί και πάλι να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο τους προσεγγίζετε.

 

ιατρικό website

 

Οι ασθενείς θα θυμούνται μια πιο φιλική προς το χρήστη εμπειρία

Όσο πιο πολύ διευκολύνετε τους τρέχοντες ασθενείς σας να περιηγηθούν στα θέματα που σχετίζονται με το αντικείμενό σας, τόσο πιο πιθανό είναι να έχουν μια καλή εμπειρία. Ανεξάρτητα από το πόσο οι ασθενείς απολαμβάνουν και εκτιμούν τη φροντίδα σας, μπορεί να αρχίσουν να ψάχνουν αλλού εάν τους είναι δύσκολο να βρουν πληροφορίες, να κλείσουν ραντεβού ή να κατανοήσουν τις υπηρεσίες σας. Όταν οι ασθενείς μπορούν εύκολα να περιηγηθούν στον ιστότοπό σας για να απαντήσουν στις ερωτήσεις που έχουν, μειώνεται η ποσότητα της δουλειάς που πρέπει να κάνετε αμφότερες οι πλευρές. Αυτοί οι ασθενείς μπορούν να βομβαρδίσουν το γραφείο σας με τηλεφωνήματα σχετικά με αυτές τις απλές ερωτήσεις ή μπορούν απλώς να βρουν απαντήσεις μόνοι τους στο Διαδίκτυο. Προσθέτοντας αυτήν τη διευκόλυνση στην πολύτιμη φροντίδα που προσφέρετε όχι μόνο θα σας ωφελήσει στη διατήρηση των ήδη ασθενών-πελατών σας, αλλά θα σας βοηθήσει και στην απόκτηση νέων.

Όσον αφορά τους ασθενείς που απευθύνονται στους φίλους τους για συστάσεις, είναι πιο πιθανό να προτείνουν εσάς εάν η πρακτική σας είναι ψηφιακά προσβάσιμη. Φανταστείτε έναν πιθανό ασθενή να δημοσιεύει στο Facebook γράφοντας: «Έχω βγάλει εξανθήματα στο δέρμα. Ο οικογενειακός γιατρός δεν γνωρίζει πού οφείλονται. Γνωρίζετε δερματολόγο στα Νότια Προάστια αλλά και πιο μακριά εάν ο γιατρός είναι πραγματικά καλός;»

Σε ένα τέτοιο ερώτημα άραγε οι ασθενείς σας θα αφιερώσουν χρόνο για να απαντήσουν συστήνοντας το όνομά σας; Η απάντηση είναι αναμφισβήτητα θετική εάν είναι και η πρακτική σας εύκολα προσβάσιμη. Τότε θα μπορούν να στείλουν γρήγορα τον σύνδεσμο του καλαίσθητου website σας που επιτρέπει σε αυτό τον νέο ασθενή να κλείσει ραντεβού εύκολα -αλλά και να επιβεβαιώσει -βάσει των πληροφοριών που διαθέτετε- τα θετικά σχόλια για εσάς.

Οτιδήποτε μπορείτε να κάνετε για να διευκολύνετε έναν ασθενή να περάσει τη πόρτα του ιατρείου σας, θα βελτιώσει την εμπειρία του μαζί σας.

Εξοικονόμηση χρόνου και κόστους ίσον καλύτερες υπηρεσίες στους ασθενείς σας

Επειδή κατανοούμε πόσο κουραστικό μπορεί να είναι το ιατρικό marketing για εσάς τους γιατρούς, αναλαμβάνουμε εμείς να σας δείξουμε ότι τελικά πρόκειται για κάτι πολύ απλό το οποίο θα σας αποφέρει εκπληκτικά αποτελέσματα. Εκτός από την προσέλκυση περισσότερων ασθενών, το ιατρικό ψηφιακό μάρκετινγκ μπορεί να μειώσει σημαντικά το κόστος και το χρόνο απόκτησης για κάθε νέο ασθενή.

Το πιο δύσκολο για να προσελκύσετε καινούργιους ασθενείς είναι ακριβώς η προσπάθεια προσέγγισης και η ενημέρωση για αυτά που μπορείτε να τους προσφέρετε. Το digital marketing όμως, σας επιτρέπει να επιτύχετε αυτή την προσέγγιση με έναν πολύ συγκεκριμένο, εστιασμένο και εξειδικευμένο τρόπο. Έτσι, αξίζει πραγματικά να χρησιμοποιείτε αποτελεσματικά το ιατρικό μάρκετινγκ, λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση των ασθενών που θα επιφέρει στην επιχείρησή σας αλλά και στη μείωση του κόστους σας.

Η δουλειά σας εξάλλου, ως γιατρός, είναι να παρέχετε στους ασθενείς σας την καλύτερη δυνατή φροντίδα.

Ανακαλύψτε τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής εποχής με την Bizz

Εν κατακλείδι, όποιος θεωρεί ότι το digital marketing είναι μόνο για επαγγέλματα που σχετίζονται περισσότερο με το εμπόριο, σφάλει σε μεγάλο βαθμό. Οι γιατροί χρειάζονται εξίσου το ψηφιακό μάρκετινγκ το οποίο εν τέλει έχουν ανάγκη και οι ασθενείς για να βρουν τον άνθρωπο που θα δώσει λύσεις στο πρόβλημά τους.

Εμείς εδώ στην Bizz γνωρίζουμε την ανεκτίμητη αξία του digital marketing και στον τομέα της ιατρικής. Και μπορούμε να σας παρέχουμε όλα όσα χρειάζεστε για να συμβαδίσετε και να προσεγγίσετε τους ασθενείς που στην ουσία αναζητούν το γιατρό τους σε εσάς.

Η προσαρμογή του ιατρείου σας στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του σημερινού ασθενή είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλίσετε το όνομα και την πρακτική σας. Είναι αλήθεια εξάλλου ότι οι άνθρωποι απευθύνονται καθημερινά στο Διαδίκτυο για να αναζητήσουν τους γιατρούς τους, να ερευνήσουν τις ανησυχίες τους και να βρουν πληροφορίες που αφορούν την υγεία τους. Οι άνθρωποι αυτοί θα αυξάνονται όλο και περισσότερο και το ιατρικό marketing είναι ο τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι προσεγγίζετε σωστά αυτούς τους ασθενείς. Έτσι, όσο ανησυχητικό μπορεί να φαντάζει για εσάς το marketing άλλο τόσο ανησυχητική θα πρέπει να είναι η σκέψη ότι δεν προσεγγίζετε κατάλληλα τους ασθενείς που θα μπορούσατε να έχετε ήδη στη λίστα πελατών σας.

Το ιατρικό μάρκετινγκ δεν είναι μόνο μία στρατηγική που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσελκύσετε περισσότερους ασθενείς και να προσφέρετε καλύτερη εμπειρία σε αυτούς που ήδη έχετε. Αλλά είναι μία καινοτομία που χρειάζεστε για να παραμείνετε ανταγωνιστικός και στο μέλλον.

Πράγματι, ο αυριανός ασθενής, όταν συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να πάει σε έναν γιατρό τι πιστεύετε ότι θα κάνει πρώτα; Θα πάρει το τηλέφωνο ή θα ανοίξει τον υπολογιστή; Και, όταν ανοίξει την αναζήτηση στο Google πατώντας τις λέξεις-κλειδιά που αφορούν την πάθησή του, άραγε θα βγει το όνομά σας;

Εμείς θα σας βοηθήσουμε να βεβαιωθείτε, επομένως, ότι η ψηφιακή σας παρουσία είναι η κατάλληλη και ότι όλα όσα βλέπει ο ασθενής τον πείθουν ακόμη περισσότερο να καλέσουν τον αριθμό σας. Είμαστε εδώ για να δώσουμε ώθηση στην ψηφιακή σας παρουσία, ενισχύοντας τη σημαντική φροντίδα που προσφέρετε για να αντιμετωπίσετε με τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία το μεταβαλλόμενο μέλλον.